Bardzo smaczne jako przekąska na ciepło, jak i na zimno, lub na smaczną kolacje z dodatkiem sałatki z pomidorów.
- cukinia, papryka, ogórek zielony, cebulka, pomidor - ogólnie dowolna mieszanka warzyw, ja miałam to w lodówce
- kilka plasterków szynki drobiowej
- 3-4 jajka
- 2 łyżki oliwy carotino
- 2 łyżki otrębów orkiszowych
- dowolne przyprawy (sol, pieprz, zioła do sałatki, ostra papryka, czosnek)
Warzywa i wędlinę skroić w drobną kostkę i na rozgrzanej patelni z oliwą przesmażyć.
Białka ubić na sztywno z odrobina soli.
Żółtka wymieszać, dodać otręby i przestudzone warzywa. Połączyć z ubitymi białkami.
Formę do muffinek wyłożyć papilotami i rozlać masę. Piec ok. 20- 25 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz